VIDEO Două incendii pe calea ferată s-au produs la un interval de câteva ore

18 iulie 2020

Două incendii pe calea ferată s-au produs la un interval de câteva ore. Un automotor a luat foc, iar la o locomotivă a CFR Călători s-a înregistrat o degajare de fum.

incendii pe calea ferată mașină a fost lovită de tren incendiu în gara curtici incendiu la locomotiva degajare de fum la locomotiva incendiu în Portul Constanța locomotivă în flăcări incendiu la locomotiva incendiu la Constanța
FOTO cu rol pur ilustrativ

Douăzeci și cinci de pasageri ai trenului IR 1645 Bucureşti – Târgu Mureş au fost evacuaţi vineri seara după ce la locomotivă a fost semnalată o degajare de fum, în timp ce garnitura se afla în Gara Mică din Târgu Mureş. Incendiul a fost stins de pompieri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, problemele au apărut la locomotiva trenului IR 1645 Bucureşti-Târgu Mureş, la pompa de apă, în Gara Mică din municipiul Târgu Mureş. Incidentul, care a produs un fum dens, a fost rezolvat de pompierii de la Detaşamentul Târgu Mureş. Traficul feroviar nu a fost afectat, precizează ISU Mureş.

Incendii pe calea ferată. Un automotor a luat foc

Tot vineri seara, o locomotivă de pe ruta Ocnița-Bălți a luat foc. Incendiul a izbucnit în apropierea orașului Drochia, iar la stingerea focului au intervenit două echipaje de pompieri.

Potrivit IGSU, în seara zilei de 17 iulie, pompierii din nordul Republicii Moldova au intervenit pentru a stinge un incendiu ce a cuprins automotorul de pe ruta Ocnița-Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 18:31. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori, care când au ajuns au stabilit că arderea s-a produs în secțiunea motorului, de unde a ieșit fum dens.

Pasagerii trenului s-au evacuat prin forțe proprii. Pentru a preveni răspândirea incendiului, angajații IGSU au făcut lucrări de răcire a secțiunii motorului, informează site-ul Unimedia.

Incendiul a fost localizat la ora 18:58. În urma arderii a fost afectată secțiunea motorului și cabina mecanicului de locomotivă. Nici o persoană nu a avut de suferit, iar trenul și-a continuat deplasarea. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.