Inca un pas catre introducerea transportului cu tramvaiul in Resita

19 aprilie 2018
Tramvai ce a circulat in Resita, pe linia Renk-Piata Republicii

Primaria Municipiului Resita a atribuit, la 18 aprilie, in urma unei licitatii deschise, contractul in vederea elaborarii documentatiilor tehnico-economice pentru modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiu.

Astfel, compania F.I.P. Consulting a castigat contractul pentru elaborarea documentatiilor tehnico-economice, faza DALI+PT in vederea modernizarii transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiul Resita. Contractul are o valoare de 2,25 milioane lei (aproximativ 485 mii euro).

Potrivit anuntului publicat, acest studiu va analiza lucrarile de modernizare a depoului de tramvaie, calea de rulare de pe ruta str. Fagarasului, bd. Republicii, Calea Caransebesului, Calea Timisoarei, bd. Revolutia din Decembrie, str. I. L. Caragiale, str. Libertatii, str. Traian Lalescu, str. Paul Iorgovici, P-ta Republicii, str. Castanilor, str. Zimbrului, precum si un deviz general pentru materialul rulant propus.

Lucrarile de proiectare vor fi finantate prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.

Reamintim ca in ultima perioada Primaria Municipiului Resita si-a manifestat interesul fata de reintroducerea transportului cu tramvaie, acesta fiind intrerupt in anul 2011 din cauza infrastructurii invechite si a parcului de tramvaie cu durata de viata depasita.

De asemenea, in martie 2017 Primarul Resitei, Ioan Popa, preciza ca municipiul ar putea beneficia de fonduri europene nerambursabile „25 de milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro pentru achizitia de material rulant si 15 milioane de euro pentru reabilitarea completa”.

Foto: http://resita.stfp.net / © Nemeth Zoltan Adam

 

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza domeniului feroviar o puteti gasi pe siteul Catalog Feroviar la sectiunea “Licitatii”.