Inca un bulevard cu linie de tramvai intra in reabilitare la Oradea

Reprezentare grafica a proiectul de modernizare a infrastructurii din cartierul Nufarul, Oradea

Costul intregului proiect este estimat la 54,2 milioane lei (11,7 milioane de euro) si va fi finantat din fonduri europene. Lucrarile ar putea incepe in vara anului 2019, urmand sa fie finalizate un an mai tarziu.

Denumit “Cresterea mobilitatii urbane din zona Nufarul Cantemir”, proiectul prevede reabilitarea unui bulevard in lungime de 2,6 kilometri si a fost depus spre finantare prin Programul Operational Regional.

Consilierii locali au aprobat, in sedinta extraordinara, indicatorii tehnici si studiul de fezabilitate, urmand, dupa semnarea contractului de finantare, ca in cel mai scurt timp, sa se demareze procedura de proiectare si executie a lucrarii.

Proiectul vizeaza cresterea mobilitatii urbane din zona Nufarul – Cantemir, atat pentru tramvaie cat si pentru autoturisme, dar si facilitarea deplasarii pe jos (pe trotuare) si cu bicicleta (pe piste noi).

Lungimea strazilor care vor intra in lucru este de 2.672 de metri, cale dubla de tramvai in lungime de 2.638 de metri si o suprafata totala a amprizei de 140.641 de metri patrati.

Potrivit viceprimarului municipiului Oradea, Florin Birta, prin acest proiect se vor implementa mai multe masuri care vor determina cresterea vitezei de deplasare a tramvaielor, de la 15 km/ora la 30 km/ora, in paralel cu reducerea emisiilor poluante si asigurarea sigurantei circulatiei.

Pe calea de rulare va fi inlocuit firul de contact, dar si stalpii de sustinere, cu inierbarea terasamentului dintre linii.

In plus, parcarile de langa linia de tramvai vor fi desfiintate pentru a face loc unei piste pentru biciclete cu o latime de 2 x 1,5 metri, cu doua sensuri si a unui trotuar de 1,5 metri.

Mai multe informatii despre proiectele derulate pentru modernizarea sistemului de transport public veti afla in cadrul Panelului dedicat exclusiv transportului urban pe sina, organizat in cea de-a doua zi a Summit-ului Zilele Feroviare 2018 >>>