Inca doua orase europene dezvolta o retea tren-tramvai

Primul din cele sapte vehicule Citylink Clasa 399 livrate pentru proiectul trenului-tramvai Sheffield – Rotherham, Marea Britanie, a fost dat in exploatare cu o cursa speciala intre depoul Nunnery si Meadowhall la 14 septembrie.

Ca urmare a intarzierilor lucrarilor de infrastructura, serviciul trenului-tramvai Rotherham va fi inaugurat, conform estimarilor, in toamna anului 2018. Intre timp, vagoanele Citylink vor fi puse in exploatare pe reteaua Supertram existenta incepand cu octombrie, dupa finalizarea procedurii de dare in exploatare, testelor si instruirii mecanicilor.

Au fost prezenti la eveniment Ministrul Transporturilor Paul Maynard si CEO-ul Stadler Rail Valencia, Iñigo Parra.

Maynard a declarat ca intrarea in serviciu comercial marcheaza „o importanta piatra de hotar” pentru proiectul trenului-tramvai South Yorkshire care „va transforma serviciile pentru calatori, permitand deplasarea rapida de-a lungul regiunii, reducand timpii de calatorie si dezvoltand economia”.

Conform Directorului Executiv Interimar al Sheffield Supertram, Tim Bilby, o provocare subestimata a fost dezvoltarea unui profil de roata potrivit atat pentru liniile Supertram, cat si pentru cele ale Network Rail. In prezent, spune acesta, toate cele sapte vehicule au fost livarate avand un profil al rotilor standard folosit si in cazu celorlalte vehicule care alcatuiesc flota de tramvaie. Patru vagoane vor fi modificate cu noile roti pentru a opera pe ruta Sheffield – Rotherham.