miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

VIDEO Au plecat încă două locomotive Softronic pentru Suedia. Craiovenii, în discuții cu Budamar

Încă două locomotive Softronic pentru Suedia au plecat de la Curtici spre Borlange, acolo unde are baza operațională operatorul privat Green Cargo.

”Locomotivele Mb 4019 și Mb 4020 din contractul Softronic-Green Cargo pleacă spre Suedia, Borlange, unde vor fi predate operatorului suedez. În două-trei săptămâni vor pleca Mb 4021 și Mb4022. Acum sunt manevrate din depoul nostru din Curtici”, a scris pe Facebook Cătălin Iosub, reprezentant al producătorului craiovean.

Ulterior, el a revenit cu o filmare a plecării celor două locomotive către Suedia.În 2018 a început livrarea de locomotive Softronic pentru Suedia

Colaborarea dintre Softronic Craiova și Green Cargo a început în 2018, prin livrarea locomotivelor Transmontana 032 și 033, primele două modele ajunse în Suedia (în numerotarea Green Cargo Mb 4001 și Mb 4002).

Contractul cu Green Cargo a cuprins inițial 16 locomotive, care au fost livrate până în 2021. Ulterior, în urma confirmării performanțelor și eficienței locomotivelor pe căile ferate din Suedia, operatorul privat Green Cargo a decis continuarea achiziției noilor locomotive de la Softronic Craiova.

Astfel, în anul 2020 a fost semnat un contract de tip acord-cadru între cele două părți, ce prevede livrarea a până la 100 de locomotive până în anul 2030.

Discuții cu operatorul Budamar din Slovacia

Pe lângă contractul cu Green Cargo Suedia, Softronic Craiova este în discuţii avansate pentru a vinde locomotive către cel mai mare operator privat de transport feroviar din Slovacia.

”Suntem în discuţii avansate cu Budamar din Slovacia pentru a le vinde cinci locomotive electrice, pe care le vom produce anul viitor. Avem discuţii şi cu operatorul feroviar de stat din Norvegia“, au declarat pentru Ziarul Financiar oficialii companiei.

Compania Budamar, fondată în anul 2002, este cel mai mare jucător privat de pe piaţa de transport din Slovacia, cu operaţiuni în transportul feroviar, rutier, maritim şi pe piaţa logistică. Grupul ce include 13 companii, printre care Budamar Logistics sau companiile de transport feroviar Lokorail, Central Railways, Inter Cargo, Slovenka plavba şi altele, are peste 4.500 de angajaţi și are clienţi din Cehia, Polonia, Ungaria și Austria.

Ultimele Articole