spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

UPDATE Inaugurarea Magistralei 5 de metrou va avea loc cel mai târziu săptămâna viitoare

Inaugurarea Magistralei 5 de metrou, secțiunea Eroilor-Râul Doamnei, va avea loc în câteva zile, cel târziu săptămâna viitoare.

Inaugurarea Magistralei 5

Surse oficiale au confirmat pentru StirileProTV.ro că mult așteptata linie de metrou va fi dată în folosință până la data de 15 septembrie.

”Marele eveniment se va produce fie duminică, fie luni sau marți, săptămâna viitoare. Deci, cel târziu pe 15 septembrie veți putea călători cu metroul, iar Drumul Taberei nu va mai fi un cartier <rupt> de București. Rămân de făcut anumite lucrări la suprafață, dar am primit asigurări că acestea nu vor afecta circulația și siguranța călătorilor. Metroul are 10 stații și este cea mai importantă lucrare de infrastructură din București din ultimii 30 de ani”, precizează sursa citată.

Contactat de Club Feroviar, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația. ”Tot ce pot să vă spun este că se lucrează și se fac verificări în continuare. Când totul va fi în regulă, vom anunța”, a spus el.

În schimb, informația a fost confirmată de președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi. ”Este foarte posibil să fie pus în funcțiune în câteva zile, cel mai târziu săptămâna viitoare. Am făcut zece comandamente, pe fiecare ramură de activitate, plus pe partea de probe tehnologice, pentru a impulsiona lucrarea. Inaugurarea va avea loc atunci când vor fi îndeplinite toate condițiile de siguranță. În 40 de ani, noi, la metrou, nu am omorât pe nimeni”, a declarat el pentru Club Feroviar.

Inaugurarea Magistralei 5 a fost promisă în mai multe rânduri

În luna iunie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, le-a cerut scuze bucureştenilor, în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor, pentru faptul că Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie, susținând că problemele sunt la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii de la stația Parc Drumul Taberei.

Premierul Ludovic Orban nu a mai avansat niciun un termen când va fi putea fi dat metroul în folosinţă, spunând că atunci când “va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie”.

Pe nouă linie de metrou vor circula 10 trenuri din actuala flotă Metrorex, care vor fi retrase de pe magistralele 1 și 3. Alte 13 trenuri ar trebui cumpărate până în 2022, dacă licitaţiile nu se vor bloca.

Ultimele Articole