spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

GALERIE FOTO 150 de ani de la inaugurarea Gării Cluj-Napoca

Astăzi, 7 septembrie, ceferiștii din centrul țării și nu numai aniversează 150 de ani de la inaugurarea Gării Cluj-Napoca.

Gara CFR din Cluj-Napoca, inaugurată oficial acum 150 de ani, la data de 7 septembrie 1870, a fost construită de firma engleză Charles Warring, după planurile arhitectului Karl von Gega. Clădirea gării a fost proiectată de Ferenc Pfaff, potrivit Wikipedia.

Inaugurarea Gării Cluj-Napoca, marcată printr-o ceremonie

La ceas aniversar, la stația feroviară a avut loc luni o ceremonie, cu prilejul căreia a fost dezvelită și o placă comemorativă.

Gara centrală din Cluj-Napoca se află pe Magistrala CFR 300 și pe linia 401, care face, prin Dej Călători, legătura cu Magistrala CFR 400. Sunetul care precede anunțurile din stația de amplificare a gării este un fragment din Marșul lui Avram Iancu.

La momentul actual, aproximativ 150 de trenuri de călători tranzitează Gara Cluj-Napoca, o importantă stație de cale ferată, care asigură legături feroviare cu majoritatea localităţilor din România, dar şi cu orașele Budapesta și Viena, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Ultimele Articole