spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

STB va distribui măști în tramvaie pentru a preveni îmbolnăvirile de gripă

STB intenționează să achiziționeze și să distribuie călătorilor măști în tramvaie astfel încât să fie prevenite îmbolnăvirile de gripă, a anunțat directorul general al societății, Andrei Creci.

îmbolnăvirile de gripă INTERVIU Andrei Creci

Tot pentru prevenire, STB va dezinfecta 1.600 de autobuze, troleibuze și tramvaie.

”Ca și anul trecut Societatea de Transport București va achiziționa servicii de dezinsecție și dezinfectare a mijloacelor de transport în comun. Tot parcul circulant, adică circa 1.600 de autobuze, tramvaie și troleibuze, vor fi dezinfectate, ca și anul trecut. Această activitate va avea loc în intervalul de retragere la depou și autobaze, adică între orele 22.00 și ora 1.00, de către o companie specializată”, a declarat Andrei Creci, directorul Societății de Transport București.

Pentru dezinfectare va fi folosită, la fel ca și anul trecut, Cloramina, care va fi aplicată pe barele de susținere, pe geamuri, pe scaune și pe mânerele scaunelor. ”Ca element de noutate, anul acesta, STB intenționează să achiziționeze și să distribuie către toți călătorii care vor dori acest lucru, măști sanitare, pentru ca să fie prevenită și mai mult apariția unor noi focare de infecție în mijloacele de transport în comun, unde se știe, oamenii stau mai mult sau mai puțin înghesuiți”, mai precizează Creci.

Gabriela Firea, îngrijorată de îmbolnăvirile de gripă

Și primarul general Gabriela Firea a anunţat că Societatea de Transport Bucureşti va împărţi măşti pentru a reduce răspândirea virusului gripal.

”STB nu are atribuţii, călătorii sunt responsabili de sănătatea lor, dar vine în plus în ajutorul populaţiei. Vom stabili care este modalitatea urgentă, dar legală de a achiziţiona un număr mare de măşti sanitare. Nu este obligativitatea primăriei sau a STB, dar facem acest lucru pentru a proteja populaţia. Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, vom achiziţiona astfel de măşti pentru cazurile sociale, pentru cei care locuiesc în căminele noastre sau pentru cei care nu au un acoperiş deasupra capului”, a spus primarul general.

Anul acesta sunt raportate 939 cazuri de gripă în Capitală, numărul fiind mai mare decât cel înregistrat în sezonul trecut.

Ultimele Articole