spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Guvernul a aprobat montarea de stâlpi de iluminat la trecerile la nivel cu calea ferată

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, montarea de stâlpi de iluminat la trecerile la nivel cu calea ferată, precum și alte măsuri pentru creșterea gradului de siguranță.

iluminat la trecerile la nivel

Este vorba de un proiect de investiţii pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată de pe drumurile din ţară, valoarea totală a acestuia fiind de peste 35 de milioane de lei, fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a explicat că miercuri a fost adoptată o hotărâre referitoare la aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea acestui proiect, care are în vedere măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

„Acest proiect prevede achiziţionarea de echipamente şi amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată din România, cu scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi reducerea accidentelor rutiere grave. Concret, la toate cele 246 de treceri la nivel cu calea ferată vor fi instalaţi stâlpi de iluminat, separatoare de trafic cu elemente reflectorizante, stâlpi de delimitare a sensurilor de circulaţie, simboluri performante şi benzi rezonatoare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 35,321 milioane de lei, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni”, a precizat Nelu Barbu.

Stâlpi de iluminat la trecerile la nivel, din bani europeni

Acesta a adăugat că finanţarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi din sursele proprii ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ultimele Articole