spot_img
marți, septembrie 27, 2022
spot_img

Iașiul are aplicație mobilă pentru transportul public

Aplicaţia este numită „Tranzy” și intră în faza de testare, fiind accesibilă pentru început unui număr de 1.000 utilizatori pentru iOS și 1.000 pentru Android.

Ieșenii sunt încurajaţi să testeze funcţionalităţile aplicaţiei și să ofere feedback, mecanismul pentru testare urmȃnd să fie afișat în curȃnd, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Primăria Municipiului Iași pune la dispoziția cetățenilor aplicația de mobilitate urbană Tranzy, parte dintr-o suită de instrumente inteligente dedicate serviciului de transport urban. Introducerea și dezvoltarea aplicaţiei continuă seria de acţiuni demarate odată cu introducerea panourilor informative care afișează în timp real minutele de sosire a vehiculelor în stație și continuă programul de modernizare a serviciului de transport public din Iași. „Avantajele principale ale Tranzy sunt rezultatele operării cu date interogate în timp real. Aplicaţia oferă detalii actualizate despre linii, minutele de sosire a mijloacelor de transport în staţie și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales, alerte de trafic, vehicule și distanța până la destinație. Aplicația oferă harta actualizată a staţiilor de transport public din oraș, caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de autobuz sau tramvai și traseul optim pentru a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp. Minutele de sosire a vehiculelor în staţie sunt calculate în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul și, astfel, călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație”, spun şefii CTP Iaşi. (D.C.)

Ultimele Articole