spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Iasi reabiliteaza calea de rulare si achizitioneaza tramvaie noi

Proiectul de buget pe anul in curs al municipiului Iasi a fost finalizat, in urma a cinci dezbateri publice organizate saptamanile trecute. Bugetul general va avea o valoare totala de aproape 848 milioane lei, cu un deficit de 12 milioane de euro, determinat de reducerea unor venituri si de axarea pe nevoiele urgente ale orasului.

O “linie directoare [a bugetului] o constituie accesarea fondurilor europene, cele 58 milioane de euro pe care preconizam sa le obtinem in urmatorii trei ani urmand a asigura continuarea lucrarilor vizand infrastructura si modernizarea transportului electric, aici fiind inclusa achizitia de autobuze electrice si tramvaie noi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Pe lista Primariei la capitolul mobilitate urbana se afla cinci proiecte principale, trei vizand reabilitarea infrastructurii de tramvai. Dintre acestea fac parte reorganizarea circulatiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu, reabilitarea infrastructurii de tramvai pe traseul Iasi-Dancu si sistemul de e-ticketing pentru imbunatatirea mobilitatii in Zona Metropolitana Iasi. Proiectele de reabilitare a infrastructurii includ si achizitionarea a 12 tramvaie noi.

Pe lista de rezerva se afla proiecte de modernizare a statiilor de transport public ca puncte intermodale (rondurile Tehnopolis, Agronomie si Canta), extinderea si modernizarea depourilor Gara si Dacia, ultimele doua vizand si achizitionarea a 15 tramvaie.

Ultimele Articole