Hyundai Rotem a livrat primul metrou automatizat pentru Linia 7 din Istanbul

25 ianuarie 2019

Linia, totodata prima complet automatizata din orasul turc, este situata in zona de nord, pe partea europeana.

Municipalitatea Metropolitana din Istanbul a atribuit, in aprilie 2016, companiei Hyundai Rotem un contract pentru livrarea a 75 de trenuri, formate din cate patru vagoane. Acestea vor fi puse in circulatie pe prima sectiune, in lungime de 24,5 kilometri, a Liniei 7, pe distanta Mahmutbey -Kabataş. Acest contract se ridica la valoarea de 316 milioane USD.

Contractul atribuit solicita ca 50% din procedura de fabricatie sa aiba loc pe teritoriul turc, astfel ca ramele de metrou sunt asamblate la Adapazarı, acolo unde Hyundai Rotem a deschis acum mai multi ani o linie de productie.

In decembrie 2017, Municipalitatea Metropolitana din Istabul a mai atribuit companiei sud-coreene inca un contract pentru livrarea a 20 de trenuri automatizate, tot compuse din cate patru vagoane fiecare. Acestea vor intra in operare pe extensia de 18,5 kilometri a Liniei 7, catre Esenyurt.

Hyundai Rotem are o prezenta puternica pe piata feroviara din Turcia, sud-coreenii livrand si metrourile pentru linia Marmaray dar si ramele electrice suburbane pentru reteaua IZBAN, din Izmir.