Hyperloop dezvaluie primele imagini ale liniei de testare de la Toulouse

28 februarie 2019

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) a dezvaluit imagini ale noii sale linii de testare din Toulouse, Franța, unde, incepand cu luna aprilie, va demara o serie de teste pentru sistemul hyperloop.

HTT finalizeaza construcția pe pista de incercare de 320 de metri inainte de a incepe testele cu sistemul sau hyperloop pentru pasageri, numit Quintero 1, lansat in octombrie anul trecut. Constructia liniei va fi finalizata in “saptamanile viitoare” cu instalarea unui sistem propriu-zis de pompa in vid, a precizat compania pentru CNBC.

Hyperloop Transportation Technologies este una dintre puținele firme care lucreaza la dezvoltarea transportul prin sistemul hyperloop, care va folosi magneți pentru a levita și pentru a propulsa capsule prin tuburi presurizate la viteze mai mari de 1.126 km/h. Ideea a fost conceputa de CEO-ul Tesla, Elon Musk si prezentata in 2013. Spre deosebire de rivalul Virgin Hyperloop One, HTT nu a reușit inca sa incheie un test de succes.

Hyperloop Transportation Technologies a precizat ca Toulouse este terenul de testare pentru noile sale centre ce urmeaza sa fie functionale in Abu Dhabi și China. Pana in prezent, nu exista piste comerciale hyperloop. HTT a efectuat doar așa-numitele “studii de fezabilitate” care vor analiza viabilitatea, din punct de vedere economic, a unui sistem hyperloop in unele țari.