spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Prefectul de Hunedoara vrea urgentarea lucrărilor la calea ferată pe două tronsoane

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, vrea urgentarea lucrărilor la calea ferată pe două tronsoane aflate în proces de modernizare.

El a convocat zilele trecute toate părțile direct implicate în execuția lucrărilor de reabilitare a gării din municipiul Deva, a celei din orașul Simeria și a investiției ”Reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h; Tronson 3: Simeria-Gurasada și Tronson 2C: Ilteu-Gurasada”, relatează site-ul local Cronica Văii Jiului.

”Execuția celor două tronsoane din cadrul proiectului major de investiții de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria este deosebit de importantă pentru întreaga comunitate hunedoreană. După cum am sesizat și zilele trecute, la nivel județean, absorbția de fonduri europene este foarte scăzută. Proiectele de Infrastructură Mare (POIM) trebuie rezolvate cu celeritate. În cazul de față, discutăm despre un proiect menit să deschidă județul Hunedoara și să îl conecteze cu alte județe din țară și cu Europa. Discutăm despre o investiție uriașă în infrastructura de transport, sprijinită de Guvernul României, cu beneficii directe pentru locuitorii noștri. Guvernul s-a implicat activ în pornirea și menținerea acestui proiect, iar acum este rândul nostru, la nivel local, să găsim soluții pentru accelerarea lui. Autoritățile din județ trebuie să pună umărul la treabă, iar împreună cu firmele care execută aceste proiecte publice, să capaciteze realizarea obiectivelor de investiție”, a spus prefectul.

Urgentarea lucrărilor la calea ferată, discutată cu constructorii

El a precizat că va dispune toate măsurile necesare pentru a depăși actualele sincope semnalate de către constructori. După ce a vizitat șantierele, Călin Petru Marian a convenit cu reprezentanții constructorilor ca în această lună să aibă loc încă o întrevedere, de data aceasta și cu factorii de decizie ai conducerii fiecărei părți reprezentate.

La întâlnirea care a precedat vizita în teren la gara din municipiul Deva și care a avut loc la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, au participat și cei doi subprefecți, Lőrincz Széll și Gheorghe Bogdan Urdea, viceprimarul municipiului Deva, Pogocsán Ferdinánd-Zoltán, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Radu Igna, reprezentanți ai Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, reprezentanți ai Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara – SRCF Timișoara, precum și reprezentanții constructorilor Tronsonului 3 Gurasada – Simeria, asocierea FCC Construccion – Webuild – Convensa și Hill International SRL și reprezentanții constructorilor Tronsonului 2C Ilteu Gurasada, asocierea RailWorks și asocierea Pegaso-Sistema-Arex.

Ultimele Articole