miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

FOTO-VIDEO Proiect votat privind realizarea unui hub intermodal la gara Oradea

Un proiect privind realizarea unui hub intermodal la gara Oradea a fost votat luni de Consiliul Local al municipiului reședință a județului Bihor.

Proiectul prevede că traficul rutier va intra în pasaje subterane, iar la suprafață va rămâne transportul în comun, informează site-ul local Bihor Online.

Primarul Florin Birta a prezentat într-o conferință de presă proiectul reamenajării străzii Republicii, pe tronsonul cuprins între Magazinul Crișul și Gară. ”În zona Gării va fi practic un hub intermodal de transport, având în vedere că va exista legătură între tren, tramvai, autobuz și celelalte mijloace de transport, cu o parcare de scurtă durată pentru cei care vor ajunge aici. După semnarea contractelor de finanțare, care se va întâmpla în această toamnă, vom demara procedura de licitație pentru execuție, iar asta înseamnă că undeva în vara – toamna anului viitor, vor putea începe lucrările propriu-zise”, a spus Florin Birta.Hub intermodal la gara Oradea, în valoare de 18,5 milioane de euro

Valoarea proiectului este de 18,5 milioane euro fără TVA, proiectanții lucrării sunt firmele clujene SC Someș Top Grup SRL și SC Costin și Vlad – birou de proiectare SRL. Lucrarea va fi finanțată din fonduri europene, atât pe partea de proiectare, cât și pe partea de execuție.

În această etapă se urmărește crearea unei benzi dedicate pentru tramvai și autobuz prin realizarea unui pasaj subteran în zona stației de cale ferată. Astfel, traficul rutier va intra prin subteran, iar tramvaiul și autobuzele vor circula la nivelul solului. Proiectul mai prevede reamenajarea zonei din fața Gării Oradea, prin crearea unei piațete publice deasupra pasajului subteran rutier și realizarea unei zone intermodale în Piața București (nod între următoarele tipuri de transport: feroviar, tramvaie, autobuze regionale, autobuze OTL, taxi).

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole