spot_img
luni, iunie 27, 2022
spot_img

HS2 lanseaza licitatia pentru statiile Euston si Old Oak Common

High Speed Two (HS2) Ltd a inceput sa caute companii pentru constructia a doua statii londoneze la Euston si Old Oak Common. Ofertantii in cazul ambelor contracte sunt invitati sa-si exprime interesul pana la sfarsitul anului, iar castigatorii vor fi anuntati in toamna anului 2018. „Inceperea cautarilor pentru echipele care se vor ocupa de constructia statiilor HS2 din sud este un nou pas important spre dezvoltarea unei retele feroviare noi in Marea Britanie, care sa stimuleze dezvoltarea intregii tari. Castigatorii contractelor vor trebui sa se asigure ca cele doua statii ofera cea mai buna experienta de calatorie posibila”, a declarat Ministrul Transporturilor, Paul Maynard.
Colaborand cu HS2 Ltd si proiectantii statiilor Euston si Old Oak Common, castigatorii licitatiei vor activa ca parteneri in procesul de executie, responsabili cu managementul programului, dar si cu idetificarea, integrarea si administrarea lanturilor de furnizare complexe.
La statia Old Oak Common, HS2 va livra un hub de transport integrat complet nou care se va putea lauda cu unele dintre cele mai bune conexiuni oriunde in retea, cu servicii HS2 directe catre destinatii care includ Liverpool, partea de nord-vest, Glasgow si Edinburgh. Noile peroane vor crea legaturi catre Crossrail pentru Heathrow si City of London, dar si servicii catre Tara Galilor si Vestul Angliei.
La statia Euston, cele 11 peroane noi, construite in 2 etape, aproape vor tripla capacitatea, imbunatatind calatoria pasagerilor si oferind posibilitatea de dezvoltare comuna durabila a locatiei ceea ce ar putea sustine pana la 14.000 de noi locuri de munca si aproape 4.000 de case noi.
Angajarea pietei a inceput deja pentru statiile din Birmingham, iar procedura de achizitie este programata sa inceapa la inceputul anului, iar atribuirea contractului in 2020. „Anul viitor, HS2 va incepe cautarile pentru companii care sa construiasca statiile din Birmigham”, a declarat ministrul Paul Manyard. Procedura de achizitie pentru constructia statiilor din Birmigham, care au o perioada de realizare mai scurta, este programata sa inceapa in 2018, in timp ce contractele vor fi atribuite in 2020.

Ultimele Articole