spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Hoțul de cabluri care a oprit trenurile Madrid-Barcelona este român. El a fost arestat

Trenurile Madrid-Barcelona au fost oprite luni dimineață din cauză că 600 de metri de cablu au fost furați. Ei bine, autorul furtului este un român.

Un român în vârstă de 19 ani a fost reținut în acest caz, relatează presa spaniolă, citată de Hotnews.ro. Publicația Mediterraneo Digital vorbește despre un român, în timp ce ABC.es scrie despre un grup format din spanioli de etnie rromă și din români.

Poliția a reținut un tânăr în vârstă de 19 ani în orașul Santa Oliva, din provincia Tarragona, pentru sustragerea a 600 de metri de fibră optică. Este vorba despre un tânăr român care s-a opus reținerii, scrie presa spaniolă. El este acuzat de tâlhărie, distrugere și rezistență și nesupunere față de poliție. Agenții, care au recuperat o parte din materialul furat, bănuiesc că nu a acționat singur și nu exclud noi arestări.

Trenurile Madrid-Barcelona, oprite după furtul de cabluri

Trenurile AVE Madrid-Barcelona, de mare viteză, au fost suspendate luni dimineață după un furt de cabluri electrice, a anunțat operatorul feroviar spaniol Renfe, după cum a relatat Club Feroviar.

Mii de călători au fost afectați de incident, circulația trenurilor fiind întreruptă timp de cinci ore. 22 de trenuri au fost anulate sau au avut întârzieri în acest interval.

Într-un comunicat de presă, Renfe a precizat că a introdus o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, al doilea cel mai mare oraş din Spania. Cel mai rapid tren AVE străbate distanța de 621 km dintre Madrid și Barcelona în doar două ore și 30 de minute, potrivit site-ului oficial al Renfe.

Ultimele Articole