spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Polițiști români, detașați în Franța pentru a-i prinde pe hoții de buzunare din trenuri pe Coasta de Azur

Un experiment lansat în iunie anul trecut a fost reeditat în această vară. Doi polițiști români au fost detașați în Franța pentru a-i prinde pe hoții de buzunare din trenuri pe Coasta de Azur.

hoții de buzunare din trenuri

”Hoții de buzunare pot acționa în această gară, fiți atenți la bunurile dumneavoastră”. Acest anunț a putut fi auzit în ultimele două luni de călătorii aflați în halta Antibes.

Doi oameni în uniformă au fost văzuți pe peron. Polițiști, dar nu francezi, remarcă jurnaliștii de la 20 Minutes. Pentru a doua vară consecutiv, Consiliul Regional, care finanțează serviciul TER (trenuri expres regionale) în regiunea Paca, a făcut apel la doi agenți români de poliție în încercarea de a diminua amploare fenomenului.

Turiști argentinieni au avut de-a face cu hoții de buzunare din trenuri

Acum, la finalul verii, s-a prezentat bilanțul unei operațiuni derulate în colaborare cu poliția franceză. ”Ideea este ca Siguranța feroviară să beneficieze de experiența lor specifică în domeniul acestei delincvențe venită din țările din Est, în această vară fiind majoritari kosovarii”, a declarat comisarul Jean-Charles Larmonica. În gări și în trenuri, reprezentanții celor două țări au putut ”să facă schimb de tehnici”, adaugă Anaël Compagnon, șeful unității Côte d’Azur a Sûreté ferroviaire (Siguranța feroviară).

Și polițiștii români se pot lăuda cu câteva capturi serioase. ”Indivizi care au furat lucrurile unor turiști argentinieni au fost arestați”, a declarat, la rândul lui, inspectorul principal Florin Mărăscu. ”Dar noi suntem aici și pentru a face controlul documentelor și, deci, pentru a preveni producerea de acte ilegale”, a precizat colegul său.

Operațiunea, ”foarte concludentă”, potrivit vicepreședintelui regiunii responsabil cu transporturile, ar putea fi reluată și vara viitoare. ”Cu parteneri români sau din alte țări. Există o problemă turistică semnificativă, în special cu chinezii”, a declarat Philippe Tabarot.

Ultimele Articole