spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Hoți, urmăriți și cerșetori depistați în trenuri și în gări de către polițiștii de la Transporturi

Trei urmăriți, opt minori lipsiți de supraveghere și 29 de cerșetori depistați în trenuri și în gări – acesta este, pe scurt, bilanțul unei acțiuni a polițiștilor de la Transporturi desfășurate recent.

În perioada 18 – 20 noiembrie a.c., la nivel național, polițiștii de la Transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, din și de bagaje ale călătorilor, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

În cadrul acțiunii au fost făcute verificări în 496 de stații de cale ferată și 757 de trenuri de călători, fiind legitimate 3.525 de persoane, informează Poliția Română, printr-un comunicat.

Cerșetori depistați în trenuri și în gări și hoți prinși în flagrant

Astfel, au fost depistate șapte persoane bănuite de comiterea unor fapte penale, dintre care trei în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 29 de persoane care apelau la mila publicului (cerșetori), trei urmăriți, opt minori lipsiți de supraveghere, fiind aplicate 701 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 160.480 de lei.

De exemplu, la data de 18 noiembrie, polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galați –  Postul de Poliție Transporturi Feroviare Focșani au depistat, în stația C.F. Focșani, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiul Buzău, care avea asupra sa un cuțit tip briceag, de 25 de centimetri, în poziția deschis. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Srilankez prădat în gara Sibiu

O zi mai târziu, pe 19 noiembrie, în jurul orei 16.00, la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Sibiu Călători, s-a prezentat un bărbat, cetățean srilankez, care reclama faptul că, în timp ce se afla în stația C.F.R. Sibiu, i-ar fi fost sustrasă geanta, în care avea mai multe bunuri.

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 22 de ani, bănuit de comiterea furtului. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Ultimele Articole