spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Instanța i-a scăpat de închisoare pe trei hoți de la calea ferată. Sentințe cu suspendare

Trei hoți de la calea ferată nu vor ajunge în spatele gratiilor, a decis săptămâna trecută Judecătoria Medgidia, care le-a dat pedepse cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

hoți de la calea ferată
FOTO replicaonline.ro

Raim Iusmen și Aci Mursel sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Aceștia sunt acuzați că, la data de 26.01.2021, în jurul orelor 18.00, împreună cu doi minori, au sustras de la infrastructura podului feroviar ce traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, pe linia CF 810, un număr de șase contrașine de cale ferată, ce au fost recuperate. Ei s-au folosit de două căruțe pentru a transporta fierul, polițiștii ajunși la fața locului fiind nevoiți să tragă foc de avertisment pentru a-i putea opri pe infractori, informează Replicaonline.ro.

Hoți de la calea ferată, surprinși de polițiști în flagrant

Polițiștii au fost sesizați, în urma unui apel anonim, la faptul că mai multe persoane sustrag traverse din lemn și componente metalice de la podul de cale ferată.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, iar după ce au urcat rambleul de la pod au observat un grup de patru persoane care aruncau de pe pod componente metalice, respectiv bucăți de contrașină de cale ferată. În momentul în care au fost somați de polițiști, hoții au fugit la două căruțe și au plecat cu acestea pe drumul tehnologic în direcția Portului Medgidia. Atunci au fost somați din nou: ”Poliția – Stai – Stai că trag”. Cum hoții nu s-au sinchisit de somație, polițiștii au tras un foc de avertisment.

După o urmărire de circa doi kilometri, atelajul s-a răsturnat, unul dintre hoți a fugit, un copil a căzut lângă căruță, iar a treia persoană a fost prinsă în momentul în care a încercat să fugă.

Au primit pedepse cu suspendare

Instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială.

Instanța a decis condamnarea celor doi la câte trei de închisoare, dar cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Sentința a fost comunicată pe 29 iulie 2021 de către Judecătoria Medgidia și nu este definitivă. (A.B.)

Ultimele Articole