Hoți de componente feroviare opriți cu focuri de către polițiști

27 ianuarie 2021

Poliţiştii constănţeni au tras focuri de avertisment pentru prinderea mai multor persoane suspectate de furt de componente de cale ferată. Doi bărbaţi au fost arestaţi în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Poliţia Judeţeană Constanţa, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare şi Navale Medgidia au fost sesizaţi, marţi, despre faptul că s-ar fi sustras componente de la calea ferată, de pe podul feroviar care leagă municipiul Medgidia de localitatea Negru-Vodă, informează News.ro.
“La faţa locului, poliţiştii de la Transporturi au găsit două atelaje hipo, iar pentru că ocupanţii acestora au refuzat să oprească la semnal, poliţiştii au efectuat un foc de avertisment în plan vertical. Persoanele în cauză au fost identificate, fiind vorba despre doi bărbaţi, de  38, respectiv 47 de ani, şi doi minori, bănuiţi că ar fi sustras componente de cale ferată”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că la faţa locului au fost identificate şase bucăţi de contraşină de cale ferată.  Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru furt calificat, fiind prezentaţi instanţei care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. (D.C.)