Hitachi Rail a depus din nou notificarea de fuziune la Comisia Europeană, reluând procesul de autorizare a fuziunii pentru achiziționarea Thales GTS – sistemele de transport terestru ale Thales – în Uniunea Europeană. Compania japoneză a propus să renunțe la activele sale din Franța și Germania pentru a satisface preocupările Comisiei Europene.
Achiziția planificată de Hitachi Rail a diviziei Thales Ground Transportation Systems (GTS) a fost anunțată în august 2021. De atunci, Hitachi Rail și Thales au progresat în direcția finalizării tranzacției de 1,66 miliarde de euro, asigurând aprobările de reglementare necesare pentru ca tranzacția să aibă loc, inclusiv obținerea autorizațiilor de fuziune în 11 din cele 13 jurisdicții necesare.
În noiembrie 2022, Hitachi Rail și-a retras dosarul din UE după ce Comisia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial al fuziunii asupra concurenței pentru proiectele de semnalizare a liniilor principale din Franța și Germania.
„Suntem încântați să fim în măsură să depunem din nou cererea de autorizare în UE, după ce am lucrat îndelung cu Comisia la un pachet de dezinvestire propus, care suntem convinși că va răspunde preocupărilor lor. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să progresăm în achiziția sistemelor de transport terestru (GTS) de la Thales, despre care credem că va aduce valoare pentru clienții din sectoarele de semnalizare și mobilitate feroviară din Europa și din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Hitachi Rail.
Hitachi Rail se așteaptă, de asemenea, să primească în scurt timp o decizie privind tranzacția propusă din partea autorității anti – încredere din Marea Britanie, Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA).
Thales împreună cu Hitachi Rail au făcut progrese semnificative în vederea finalizării vânzării
La 18 septembrie, Thales a anunțat că împreună cu Hitachi Rail au făcut progrese semnificative în vederea finalizării vânzării activității Thales GTS către Hitachi Rail. „Cele două grupuri au obținut majoritatea aprobărilor de reglementare necesare pentru finalizarea tranzacției. În ultimele luni, părțile au avut discuții informale constructive cu Direcția Generală pentru Concurență a Comisiei Europene cu privire la tranzacția propusă”, precizează Thales.
Cele două companii se așteaptă ca tranzacția să aibă un impact pozitiv asupra concurenței și să aducă beneficii clienților din domeniul semnalizării și mobilității feroviare din Europa și din lume. Cele două grupuri își continuă discuțiile cu autoritățile relevante și se angajează să finalizeze această tranzacție în prima jumătate a anului calendaristic 2024.