Hitachi prezinta primul tren Intercity Express construit in Marea Britanie

13 decembrie 2016

07-hitachiHitachi Rail Europe (HRE) a prezentat primul tren Intercity Express (IEP) construit in centrul de productie din Marea Britanie, Newton Aycliffe, County Durham.
Primul tren care va iesi de pe linia de productie britanica a Hitachi marcheaza un eveniment important inainte de introducerea trenurilor Intercity Express, programul finantat de guvern in valoare de 5,7 miliarde de lire (6,7 miliarde de euro) pentru modernizarea transportului intercity in Marea Britanie. Pana la sfarsitul programului, Hitachi va furniza 122 de trenuri intercity moderne pentru persoanele care calatoresc pe liniile Great Western si East Coast, oferind o capacitate semnificativ imbunatatita, fiabilitate si confort.
Pe langa constructia noilor flote, Hitachi va intretine trenurile din cadrul centrelor nou-construite. Pana in 2020, Hitachi va deveni unul dintre principalele companii responsabile cu intretinerea trenurilor britanice. In total, Hitachi va avea 281 de trenuri care opereaza pe reteaua britanica, transportand milioane de calatori de-a lungul rutelor intercity si de navetisti.
„Acest tren nou fabricat in noul centru Hitachi din Newton Aycliffe demonstreaza faptul ca suntem deschisi in fata activitatilor si va oferi o adevarata crestere economica in Nord-Est, nu numai prin crearea de locuri de munca, dar si prin investirea in abilitatile necesare pentru a furniza reteaua de transport de care are nevoie tara noastra”, a declarat Secretarul de Transport, Chris Grayling.