spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

Helsinki aproba proiectul tramvaiului Crown Bridges

Kruunusillat_ilmakuvaConsiliul orasului Helsinki a aprobat planul proiectului Kruunusillat – Crown Bridges. Proiectul include constructia unei legaturi de tramvai intre centrul orasului Helsinki si Laajasalo si trei poduri noi. Consiliul Local a votat in favoarea propunerii cu 13-2.
Costul total al proiectului este de 260 de milioane de euro. Cea mai vizibila parte a proiectului vor fi cele trei poduri, cel mai lung dintre ele, Kruunuvuorensilta de 1,2 km, va fi cel mai lung pod din Finlanda. Pe langa tramvaie, podurile vor deservi biciclisti, pietoni si vehicule de urgenta.
Linia de tramvai de 10 km se va intinde din centrul orasului catre Yliskylä via Hakaniemi, Nihti, Insula Korkeasaari (Helsinki Zoo) si Kruunuvuori. Legatura va deservi noul centru rezidential in constructie care va fi realizat in Kruunuvuorenranta si Laajasalo. Numarul calatorilor zilnici catre Kruunuvuorenranta este estimat la 37.000. Numarul biciclistilor si calatorilor este estimat la 3.000. Conform planului proiectului, constructia ar putea incepe in 2018, iar traficul pe intreaga linie in 2026.

Ultimele Articole