vineri, iunie 28, 2024
spot_img

Se actualizează hărțile de zgomot la CFR și planurile de acțiune pentru căile ferate

În perioada următoare se vor actualiza hărțile de zgomot la CFR și planurile de acțiune pentru căile ferate.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat miercuri anunțul de licitație ce are ca obiect ”Elaborarea hărților strategice de zgomot și a planurilor de acțiune pentru căile ferate”. Valoarea totală estimată a contractului, care se va desfășura pe o perioadă de doi ani, este de 672.269 de lei, echivalentul a aproape 140.000 de euro.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 121/2019 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant, cu modificările și completările ulterioare, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA are obligația de a realiza cartarea zgomotului, de a elabora hărţile strategice de zgomot, precum și planurile de acțiune, potrivit prevederilor legale, pentru: traficul feroviar desfăşurat pe căile ferate principale care se află în administrarea CFR SA, indiferent dacă acestea se află în interiorul sau în exteriorul unor aglomerări; traficul feroviar desfășurat pe căile ferate, altele decât cele principale, care sunt în administrarea CFR SA şi aflate în interiorul aglomerărilor.Condiții de participare la licitația pentru hărțile de zgomot la CFR

La evaluarea ofertelor, prețul va conta în proporție de doar 40%, restul punctajului urmând a fi acordat pentru experiența similară.

Ofertantul va declara în DUAE servicii similare, privind elaborarea a cel puțin 10 hărți de zgomot și cel puțin 10 planuri de acțiune finalizate și duse la bun sfârșit (servicii recepționate și aprobate la terminarea prestării), pe o perioadă de cinci ani (raportat la termenul limită de depunere a ofertelor).

Cuantumul garanției de participare la procedura de achiziție este de 6.700 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 septembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 27 ianuarie 2023.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole