duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

HARTA. Lucian Viziteu: 1.600 de oameni ar folosi zilnic Trenul Metropolitan Bacău

Primarul Lucian Viziteu face PR pentru Trenul Metropolitan Bacău și spune că aproximativ 1.600 de persoane ar folosi zilnic acest mijloc de transport.

„Trenul Metropolitan este o investiție oportună nu doar pentru Bacău, ci pentru toată Zona Metropolitană din jurul municipiului. Va conduce la creștere economică și o regrupare a activităților în jurul Bacăului. Este concluzia specialiștilor contractați pentru a realiza studiul de trafic pentru Trenul Metropolitan Bacău”, a scris edilul Bacăului (USR) pe pagina sa de Facebook.Trenul Metropolitan Bacău ar putea avea 11 stații

Documentul propune 11 puncte de oprire, dintre care șase în municipiul Bacău, stabilite în funcție de legăturile existente sau potențiale cu alte sisteme de transport public și posibilitatea amenajării unor parcări. De asemenea, indică faptul că peste 1.600 de călători din Bacău și din localitățile limitrofe ar utiliza zilnic noua linie. Va fi o creștere de 295% a cererii pentru transport feroviar, susține primarul.

„Studiul evidențiază și provocările pe care supraîncărcarea rețelei rutiere din Zona Metropolitană, în perspectiva menținerii actualului ritm de dezvoltare, le poate aduce. Fără o viziune coerentă și comună pe termen lung, arterele principale de acces către municipiu riscă să fie blocate complet. În prezent, serviciile de transport public funcționează la un nivel nesatisfăcător, cu frecvență scăzută și planificare inexactă. Aproape jumătate dintre cei intervievați pentru sondajul realizat în cadrul studiului au declarat că ar utiliza trenul metropolitan. Avem date concrete care arată necesitatea  acestui proiect. În contextul intențiilor clar declarate, la nivel european, de a sprijini dezvoltarea mobilității sustenabile prin schimbarea obiceiurilor de deplasare a populației navetiste de pe căile rutiere spre transportul public, avem șanse mari de a obține finanțare pentru acest proiect prin Programul Operațional Regional 2021-2027, precum și prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, mai scrie Lucian Viziteu.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole