spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Haos pe magistrala București-Constanța: circulație la cale liberă, marfar defect

Este haos pe magistrala București-Constanța în după-amiaza zilei de vineri. Un marfar defect și o porțiune cu circulație la cale liberă au cauzat întârzieri mari trenurilor de călători.

Locomotiva trenului de marfă 62538 s-a defectat în linie curentă la Sărulești, fapt ce a antrenat un efect de domino asupra circulației feroviare pe Magistrala 800.

Bunăoară, trenul Interregio 1584 operat de SNTFC CFR Călători, care a plecat din Constanța la ora 13,30 cu destinația finală Brașov a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere de 63 de minute. Între Valul lui Traian și Basarabi a întârziat două minute din cauza unor restricții de viteză cauzate de linii defecte. Grosul întârzierii însă, 30 de minute, l-a acumulat la Lehliu, unde a trebuit să facă cruce cu IR 1587, care venea din sens opus, un fir de circulație fiind ocupat de marfarul defect. Până la Fundulea, a mai acumulat opt minute de întârziere, în mare parte din cauza condițiilor meteo. Apoi, între stațiile Brănești și Pasărea a circulat la cale liberă.

Potrivit CNCF CFR SA, bariera de la trecerea la nivel de la km 27+880 a fost talonată în jurul orei 16.07, de un conducător auto care a forțat trecerea, iar până la remediere (16.30), trenurile au circulat în zona pasajului respectiv cu viteza redusă, conform prevederilor de siguranță feroviară în astfel de cazuri.

Haos pe Magistrala București-Constanța. Un tren TFC a întârziat o oră

De ghinion din cauza marfarului defect a avut parte și trenul R 10184 operat de Transferoviar Călători, care circula pe relația Fetești-București Nord.

Acesta a fost nevoit să aștepte 60 de minute la Sărulești gararea marfarului cu locomotiva defectă. La sosirea în București Nord a avut o întârziere totală de 75 de minute.

Ultimele Articole