spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Un europarlamentar se crede Gabriel Dorobanțu. ”Hai vino iar în gara noastră mică” cu trimitere la PNRR

Un europarlamentar român se crede Gabriel Dorobanțu și a postat pe Facebook un cover după melodia acestuia ”Hai vino iar în gara noastră mică”.

Este vorba de eurodeputatul Renaissance (USR) Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii în Cabinelul condus de Dacian Cioloș.

”Hai vino iar în gara noastră mică

Privește-mă să vezi

Cum aducem bani europeni prin PNRR

Ca să refacem infrastructura feroviară din România”, a scris politicianul pe contul său de Facebook, atașând un selfie făcut în Gara Brașov, care numai mică nu e.

”Înapoi spre București cu trenul, într-o călătorie de două ore și jumătate”, a scris apoi eurodeputatul într-un comentariu la propria postare, însoțit de un alt selfie, în rama electrică produsă de Softronic și operată de Softrans.

Hai vino iar în gara noastră micăPostarea lui Dragoș Pîslaru a atras peste 170 de comentarii, cele mai multe negative. Unii i-au reproșat că merge cu trenul doar pe sectoarele de cale ferată modernizate, alții că nu a fotografiat și toaletele din tren. „Încercați și un București Timișoara 11 ore. Oare în PNRR de ce nu au intrat mai multe proiecte pentru feroviar măcar vreo 15 mld de Euro care să cuprindă și o legătură de viteză 220 km/h între Brașov – Sibiu-Vințu de Jos și mai departe Deva Arad Budapesta pe Coridorul 4. Știți că lumea face naveta cu Malaxe din 1938 iar automotoarele Desiro cumpărate după 2004 stau la gard defecte. Avem cele mai infecte vagoane pentru traficul internațional acele 21-90 și cușete de 140 km/h spre Viena. Egiptul a semnat cu Siemens să le facă linie de mare viteză cu 4,5 mld de euro plus locomotive noi și trenuri noi. La noi nimic, CFR Călători nu este eligibilă pentru fonduri europene, ARF se chinuie de 3 ani să facă niște licitații”, a comentat un internaut.

”Încercați călătoria cu un tren CFR, eventual un Regio. Ultima experiență a fost de la Sinaia către București. Trenul a oprit 1 minut. 12 vagoane, numerotate de la coadă spre locomotivă, şi semnalizate cu niște foi A4 lipite pe geam. Să vedeți cum alergau juma de gara călătorii (cu valize, cu copii, persoane mai în vârstă) cu locuri în vagoanele 1,2,3,4,5 crezând că numerotarea începe de la locomotivă. Nu a anunțat nimeni acest detaliu. Ca bonus, recomand şi un Pitt Stop la toaletă. Drumuri bune să avem!”, a scris un altul.

”Hai vino iar în gara noastră mică”, lansată în 1994

Melodia compusă de Dumitru Lupu și ale cărei versuri au fost scrise de Florin Pretorian a fost lansată în anul 1994 de Gabriel Dorobanțu, odată cu albumul ”Să nu vii iar să mă cauți” și a devenit în scurt timp șlagăr.

Ultimele Articole