spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Hackerii pro-ruși Killnet amenință că vor ataca din nou site-ul CFR Călători

Hackerii pro-ruși Killnet au declarat război cibernetic României și altor nouă țări, printre care și Ucraina, după ce la finele lunii trecute a fost atacat inclusiv site-ul CFR Călători.  

”Salutări tuturor inamicilor noștri! Astăzi anunțăm oficial războiul cibernetic împotriva a zece țări. Din acest moment, atacurile noastre vor viza SUA, Germania, Regatul Unit, Italia, Letonia, Lituania, România, Estonia, Polonia și, în special, Ucraina. Adică țările care susțin nazismul și rusofobia. E timpul ca în sfârșit să vă distrugem, conducătorii acestor țări vor fi lichidați, e timpul să cunoaşteţi principiul nostru de bază. Testele pentru atacurile globale au fost încheiate, toate grupările inamice nouă să fie atente. Grupările de hackeri ruși din Legion împreună cu Killnet vor veni după voi la apus”, a transmis gruparea de hackeri Killnet printr-o postare pe Twitter.Hackerii pro-ruși Killnet au atacat site-ul CFR Călători

Anunțul grupării vine după o serie de atacuri cibernetice asupra mai multor țări, precum România, Italia și Republica Moldova, care au vizat instituții guvernamentale.

Pe 29 aprilie, au fost atacate cibernetic mai multe site-uri din România, printre care și cel al CFR Călători, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. Atunci, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, www.cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale au colaborat cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor, a precizat Guvernul. Este de așteptat ca și de această dată site-ul operatorului feroviar de stat să fie vizat.

Ultimele Articole