GYSEV primeste un nou automotor Flirt

Operatorul GYSEV si compania Stadler au prezentat primul din cele zece automotoare Flirt comandate anul trecut care vor fi puse in operare pe liniile regionale din vestul Ungariei.
Noile automotoare electrice cu patru vagoane si podea joasa vor intra in serviciu dupa perioada de omologare care se va desfasura pana la jumatatea lui 2018. In prezent, doua trenuri Flirt sunt in Ungaria pentru omologare. Primele unitati vor intra in operare pana la mijlocul lui 2018, in timp ce al zecelea tren Flirt va intra in serviciu comercial pana in ianuarie 2019.
Noile trenuri cu patru vagoane vor avea 208 scaune, doua toalete si vor indeplini toate cerintele specificatiilor tehnice de interoperabilitate si de comportament la coliziune. Noile trenuri vor avea o lungime de 77,1 m, cu 2,8 m mai lungi decat trenurile Flirt mai vechi ale GYSEV. Viteza maxima a trenurilor va fi de 160 km/h, acestea fiind capabile sa atinga 120 km/h in 39 de secunde. Trenurile vor beneficia de cele mai noi standarde cu privire la confortul calatorilor, inclusiv panouri de imbarcare luminoase si multifunctionale, WIFI, prize USB pentru incarcarea laptopurilor, tabletelor si a telefoanelor mobile.
In 2016, GYSEV a lansat o licitatie pentru achizitia a 10 automotoare, iar contractul a fost acordat consortiului format din subsidiara suedeza si cea poloneza a Stadler.
Alaturi de cele zece trenuri Flirt pe care GYSEV le-a achizitionat in cadrul unor licitatii anterioare organizate intre 2013 si 2015, operatorul feroviar va avea un parc format din 20 de automotoare Flirt.