spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img

Guvernul turc anunta data pentru liberalizarea sectorului feroviar

Turkey-HST_indexOperatorii privați de transport feroviar vor avea acces la infrastructura turcă. Prin urmare, Guvernul de la Ankara anunță că începând cu 21 iunie, companiile private de transport feroviar vor putea opera propriile trenuri pe rețeaua feroviară turcă.
Procedura de liberalizare presupune reorganizarea Companiei de Cale Ferată din Turcia (TCDD) ca administrator de infrastructură și operator de transport, precum și stabilirea TCDD Taşımacılık (TCDD Transport), stabilirea legislației privind autorizarea operatorilor de transport și a altor companii feroviare, precum și publicarea documentului de referință al rețelei feroviare.
Legislația prevede condițiile generale pentru accesul la rețeaua feroviară și tarifarea, procedura de utilizare a capacității feroviare, conținutul  contractelor de serviciu public încheiate între administratorul de infrastructură  și operatorii de transport feroviar precum și modul în care ar trebui să fie gestionate situațiile în care sunt prevăzute restrucții la infrastructură sau lucrări pentru construcția de cale ferată.
Operatorii privați vor plăti taxele de acces către TCDD. Clienții căii ferate – atât cei existenți cât și cei noi – beneficiază astfel  de o gamă mai extinsă în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite și modul de stabilire a biletelor de călătorie.

Ultimele Articole