luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Guvernul statului Victoria comandă încă 9 trenuri X’Trapolis

xtrapolisGuvernul statului Victoria a anunțat că a comandat încă nouă trenuri X’Trapolis noi de la producătorul local Alstom din Ballarat la data de 12 septembrie. Comanda pentru cele 54 de vagoane noi face parte din strategia pe termen lung a Guvernului de a crea o sursă durabilă și locală de furnizare a lucrărilor de construcții şi întreţinere pentru trenuri şi tramvaie pe teritoriul Victoriei.
S-au comandat 19 trenuri X’Trapolis cu şase vagoane de la producătorul local Alstom în cadrul unui contract în valoare de 300 milioane USD. Se preconizează că primul tren va fi pus în funcţiune la jumătatea anului 2018, în urma livrării comenzilor în curs de execuţie, iar cel de al nouălea tren este aşteptat la începutul anului 2019.
Parcul aferent reţelei Melbourne va număra 101 trenuri X’Trapolis odată cu finalizarea acestui proiect.
Bugetul statului Victoria pentru 2016/17 prevedea suma de 15 milioane USD pentru retehnologizarea şi transformarea celor trei garnituri de tren cu cinci vagoane în patru garnituri de tren cu patru vagoane care rulează de-a lungul liniei Albury.
„Facem progrese în privinţa îmbunătăţirii transportului public, a construirii infrastructurii necesare, cum ar fi tunelul de metrou şi noile trenuri, pentru ca Victoria să avanseze. Garantăm locuri de muncă la nivel local la Alstom, în Ballarat, şi lanţul de aprovizionare extins din Victoria”, a declarat Jacinta Allan, ministrul transporturilor publice.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole