spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului. Lucian Bode este noul ministru al Transporturilor

Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului. Noul Executiv este format din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari, printre care și noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode.

Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orban

Trei dintre noii miniștri primiseră avize negative de la comisiile de specialitate: Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Lucian Bode a primit aviz favorabil.

Guvernul Orban a trecut. Premierul a fost ministru al Transporturilor

Ludovic Orban, în vârstă de 56 de ani, a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Universităţii Braşov (1988), este membru PNL din 1992 şi are o experienţă de 15 ani în administraţia locală, fiind, pe rând, consilier local la sectoarele 1 şi 3, dar şi viceprimar al Capitalei.

În 2007, el a fost numit ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, după eliminarea PDL de la guvernare. La alegerile parlamentare din 2008 a fost ales deputat de Bucureşti, mandat pe care şi l-a reînnoit în 2012.

Ludovic Orban a candidat de mai multe ori la funcția de primar general al Capitalei, dar fără succes.

Guvernul Orban a trecut. Cine este Lucian Bode

Deputatul de Sălaj Lucian Bode, noul ministru al Transporturilor și Comunicațiilor, este președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților.

Lucian Bode a fost ales deputat în 2016 în circumscripția electorală nr.33 Sălaj. El a fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din septembrie 2017 până în februarie 2018. A făcut parte din Comisia de anchetă privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018, dar și din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Bode a mai ocupat funcția de Ministru al Economiei în scurtul mandat al Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit CV-ului său.

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, județul Sălaj. Este căsătorit și are un copil. În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică și Informatică, specializarea inginer electromecanic. În perioada 2001-2008 a fost inginer la Electrica SA, Sucursala de distribuție a energiei electrice Zalău, concomitent cu funcția de consilier local (2000-2004) al comunei Valcău de Jos și consilier județean (2004-2008). În 2012 a devenit deputat din partea PDL.

Ultimele Articole