luni, aprilie 15, 2024
spot_img

BREAKING Guvernul Orban 2 a primit votul de învestitură. Lucian Bode este din nou ministru al Transporturilor

Guvernul Orban 2 a primit sâmbătă după amiază votul de învestitură al Parlamentului, prilej cu care Lucian Bode redevine ministru al Transporturilor cu drepturi depline.

Guvernul Orban 2 contestațiile la licitații modernizarea căii ferate din Moldova Orban nu a mers cu trenul asumarea răspunderii Ludovic Orban despre calea ferată respingerea Rovanei Plumb miniștrii Transporturilor pentru calea ferată

Votul a avut loc în condiții excepționale, pentru că deputații și senatorii au votat pe rând într-o sală special dezinfectată, în timp ce premierul desemnat nu a participat la eveniment, fiind izolat la Vila Lac 1. Guvernul ar urma să depună și jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cabinetul condus de Ludovic Orban a primit 286 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” și o abținere.

Parlamentarii au votat sâmbătă învestirea Guvernului Orban 3, în condiții excepționale, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Accesul în sala de plen a fost făcut pe un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil, iar parlamentarii au intrat pe rând să voteze. Șapte miniștri propuși au primit aviz negativ din partea parlamentarilor. Este vorba de Monica Anisie, Violeta Alexandru, Victor Costache, Costel Alexe, Cătălin Predoiu, Ion ștefan și Florin Cîțu. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a primit aviz favorabil.

Guvernul Orban 2, votat în absența lui Ludovic Orban

Ludovic Orban nu a participat la vot, pentru că este izolat la Vila Lac 1, în timp ce miniștrii care se află în carantină au fost audiați prin videoconferință.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis însă sâmbătă după-amiaza că membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații.

Decizia a fost luată în contextul în care România a intrat în scenariul trei al epidemiei de coronavirus, cu infectarea a 102 persoane, menționează HotNews.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole