spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Guvernul închide puncte de trecere a frontierei spre Ungaria și Serbia. Trenurile oricum nu circulau

Este vorba de patru puncte de trecere a frontierei pentru traficul feroviar dintr-un total de 25 de puncte.

a furat gardul Gării Jimbolia

La granița cu Ungaria s-a decis închiderea totală sau parțială a punctelor Salonta, județul Bihor, și Valea lui Mihai, Bihor (cu excepția traficului feroviar de marfă).

La granița cu Serbia au fost închise Stamora Moravița în Timiș și Jimbolia, în același județ. În ambele puncte din Timiș se permite transportul feroviar de marfă. Măsurile au fost dispuse prin Ordonanța Militară nr.8.

Închiderea traficului feroviar are loc în condițiile în care, oricum, prin punctele respective nu treceau trenuri de călători.  Spre Serbia prin punctele Stamora Moravița și Jimbolia nu trecea oricum niciun tren.

Ultimele trenuri spre Serbia au fost anulate în august 2017 din cauza datoriilor înregistrate de către liniile ferate sârbe la CFR Călători. Trenurile circulau la acel moment prin Stamora Moravița -Vrsac.

Pe ruta Jimbolia nu au existat niciodată trenuri de călători.

O situție oarecum similară este la granița cu Ungaria. Traficul feroviar de persoane nu mai are loc prin punctele închise, încă de la jumătatea lunii trecute când CFR Călători a anulat trenurile ce treceau prin acestea.

În ceea ce privește traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, începând din 17 martie 2020 se suspendă trenurile care asigură micul trafic de frontieră:
364 Oradea – Puspokladany
365 Puspokladany – Oradea
368 Salonta – Puspokladany
369 Puspokladany – Salonta

Tot luna trecută, având în vedere deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, începând din 14 martie s-au închis temporar, pe o perioadă determinată de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii, anumite puncte de trecere a frontierei cu circulație feroviară. Decizia afectează trenurile operate în comun de CFR Călători și MAV-Start care tranzitează frontiera de stat de la Valea lui Mihai. Astfel, circulația următoarelor trenuri s-a suspendat începând din 15 martie:

– 6811 Oradea – Debrecen
– 6823 Satu Mare – Debrecen
– 687 Satu Mare – Wien Hbf.
– 6812 Debrecen – Oradea
– 6822 Debrecen – Satu Mare
– 686 Wien Hbf – Satu Mare

(D.C.)

Ultimele Articole