Guvernul britanic lanseaza un program de consultari publice pentru franciza South Eastern

06-SoutheasternCompania britanica Department for Transport (DfT) a anuntat lansarea unor consultari publice cu privire la o noua franciza in regiunea de sud-est, menite sa imbunatateasca calatoriile in sud-estul Londrei, Kent, orasele Medway si East Sussex. South Eastern realizeaza 640.000 de calatorii cu 1.900 de servicii de tren in fiecare zi lucratoare. Conform guvernului, calatorii si consiliile locale vor profita de aceasta oportunitate pentru a contura serviciile livrate de viitorul operator.
Ambitiile DfT pentru aceasta franciza includ mai mult spatiu pentru calatori prin operarea de trenuri mai lungi si modernizarea sau inlocuirea trenurilor vechi; cresterea fiabilitatii si reducerea intarzierilor de catre operatorul de trenuri in stransa colaborare cu Network Rail; imbunatatirea formalitatilor pentru compensatii cu un sistem automat simplu; introducerea unui sistem de plata inteligent, inclusiv cu ajutorul telefoanelor mobile; imbunatatirea centrului de servicii pentru clienti.
„Aceste consultari publice stabilesc ceea ce asteptam de la viitorul operator in materie de servicii pentru calatori, inclusiv imbunatatirea colaborarii cu Network Rail pentru a asigura concentrarea asupra performantei si utilizarea inteligenta a tehnologiei pentru a imbunatati atat procesul de achizitie a biletelor, cat si compensatiile, in cazul in care lucrurile nu merg conform programului”, a declarat Secretarul de Stat pentru Transport, Chris Grayling.