spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Guvernul achizitioneaza 16 tramvaie noi pentru Iasi

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a lansat licitatia pentru achizitia a 16 tramvaie noi, cu lungimea de 30 de metri.

Valoarea totala a achizitiei publice este estimata la 184 milioane lei (38,61 milioane euro), contractul nu va fi insa impartit pe loturi. Nu se va incheia un acord-cadru.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 martie 2019.

Oferta depusa trebuie sa fie valabila pana la 12 septembrie 2019.

Criteriile de atribuire urmaresc cel mai bun raport calitate – pret, astfel componenta financiara va avea o pondere de 80%, componenta tehnica urmand sa aiba o pondere de 20%.

Tramvaiele vor avea o capacitate de transport de minim 55 persoane pe scaune fixe, nerabatabile, din care minim 6 accesibile din low floor. Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de 165 călători transportați în picioare.

La fel ca si restul procedurilor anuntate de catre MDRAP pentru orasele Braila, Galati, Ploiesti, Resita si Craiova, achizitia va fi finantata prin intermediul Programului Operational Regional – POR.

Anul acesta, in perioada 2-3 aprilie, Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) vor organiza la Craiova conferinta pe tema materialului rulant. Participantii vor dezbate subiecte precum achizitia de rame electrice noi in Romania sau noile licitatii de achizitii de tramvaie anuntate pentru Braila, Galati, Ploiesti, Craiova, Arad, Timisoara, Resita si acum Iasi.

Pe langa toate acestea, vom vorbi si despre modernizarea intregului sistem de transport feroviar de pasageri si marfa, iar industria producatoare sau reparatoare de material rulant ne va pune la curent cu noile proiecte din portofoliu.

Ultimele Articole