spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Guvernul a aprobat indicatorii pentru dublarea liniei ferate de aeroport

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru dublarea liniei ferate de aeroport, între Mogoşoaia şi Baloteşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

„A fost aprobată o hotărâre privind dublarea liniei de cale ferată între Mogoşoaia şi Baloteşti, practic au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii. Valoarea totală a investiţiei este de 82 de milioane de lei, finanţarea se va face de la bugetul de stat, iar măsurile de îmbunătăţire a liniei de 7,9 km sunt următoarele: se construieşte punctul de oprire Otopeni, se interconectează aeroportul cu reţeaua de cale ferată Gara de Nord, se asigură conexiunea cu transportul urban – metrou, tramvai – va avea loc o creştere a capacităţii de trenuri de la 40 la 171 de perechi pe zi, cu o viteză maximă de circulaţie de 100 km/h şi se reduce impactul negativ asupra mediului”, a precizat Nelu Barbu.

Dublarea liniei ferate de aeroport și autostrada Pitești – Sibiu

De asemenea, în şedinţa de Guvern au fost aprobaţi noii indicatori tehnico-economici necesari construirii secţiunii 1A a autostrăzii Sibiu – Piteşti.

„Este vorba despre o secţiune în lungime de 14,15 km. Va fi construită între localităţile Boiţa şi Sibiu atât din fonduri naţionale, cât şi din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei pentru acest tronson este de 1,13 miliarde de lei din care pentru construcţii şi montaj aproximativ 896 de milioane de lei. Ofertantul câştigător a fost recent desemnat, astfel încât contractul va putea fi semnat în cel mai scurt timp, cel mai probabil săptămâna următoare”, a afirmat Barbu.

Ultimele Articole