spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Günther Oettinger: Romania are un rol important in discutiile privind cadrul financiar multianual post-2020

„Pregatim in momentul de fata cadrul financiar al Europei pentru urmatorul deceniu. Vorbim despre o Europa cu 27 de state membre (avand in vedere Brexit-ul n.red.) si vorbim atat de sarcini si obiective de indeplinit traditionale, cat si de obiective noi. Bugetul european este de o importanta foarte mare pentru Romania pentru ca in special in chestiuni ce privesc infrastructura relevanta este foarte mare, mai ales pentru statele noi membre,”, a afirmat Comisarul european pentru buget si resurse umane, Günther Oettinger, aflat in vizita oficiala in Romania.

„La discutiile despre urmatorul cadru financiar al UE, Romania joaca un rol important pentru ca in prima jumatate a anului 2019 va avea presedintia Consiliului Uniunii Europene. Dorinta mea este de a finaliza elaborarea cadrului financiar european inainte de alegerile europene ce vor avea loc în iunie 2019 si in acest sens va fi nevoie de o colaborare stransa intre institutiile europene. Pentru a indeplini aceste sarcini ma aflu aici la București pentru a discuta cu reprezentantii Parlamentului, pentru a discuta cu presedintele, primul ministru, pentru a vedea unde se va putea sprijini de catre Romania acest demers”, a mai spus Oettinger.

Comisarul european a purtat o serie de discutii cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si cu premierul Mihai Tudose. Intrevederile au continuat apoi  cu ministrul de finante, Ionut Misa, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu si cu ministrul delegat pentru fondurile europene, Marius Nica.

Vizita comisarului Günther Oettinger  a avut drept scop dezbaterea, cu autoritatile din Romania, a viitorului finantelor Uniunii Europene,in contextul noului cadru financiar multianual, care va fi prezentat in luna mai 2018.

Ultimele Articole