spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Într-un an se adună gunoi din Gara de Nord și Gara Basarab cât trei bazine olimpice

Pe parcursul unui an, se adună 9.000 de metri cubi de gunoi din Gara de Nord și Gara Basarab, echivalentul a trei bazine olimpice.

gunoi din Gara de Nord ora oficială de vară salubrizare în Gara de Nord mutarea Gării de Nord modernizarea Gării de Nord Euro 2020 pană de curent în gara de nord modernizarea Gării de Nord

Asta reiese dintr-un anunț de licitație publicat în sistemul electronic de achiziții publice de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Obiectul anunțului constă în ”Colectare, transport și depozitare la groapa ecologică a deșeurilor din stația CF București Nord grupa A și B” (grupa A e Gara de Nord, iar grupa B – Gara Basarab).

Câștigătorul licitației se va ocupa de ridicarea selectivă a deșeurilor rezultate în urmă activității personalului CFR, a călătorilor și a societăților comerciale, de la platformele de gunoi ale unității de cale ferată, transportul și depozitarea acestora la groapa ecologică prin agenți autorizați, conform caietului de sarcini.

85.000 de euro pentru a strânge gunoi din Gara de Nord și Gara Basarab

Valoarea totală estimată a contractului este de 409.500 de lei, echivalentul a aproape 85.000 de euro.

La capitolul ”Descrierea achiziției publice” se precizează că este vorba de o cantitate de gunoi de 750 mc/lună, iar contractul va fi încheiat pentru o perioadă de 12 luni.

Pentru a vă face o idee despre ordinul de mărime, bazinul olimpic din Oradea are o capacitate de 3.000 de metri cubi de apă. Făcând calculul, reiese că la fiecare patru luni de zile din cele două gări se strânge o cantitate de gunoi echivalentă cu capacitatea unui bazin olimpic.

Condiții de participare la licitație

Pentru participarea la licitație, se solicită dovada privind executarea de servicii de tipul specificat.

Este vorba de lista principalelor servicii prestate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani de zile, cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați. Experiența similară se va demonstra prin prezentarea unui contract sau a unui cumul de contracte din care să reiasă servicii similare prestate în ultimii trei ani cu o valoare individuală/cumulată de minimum 409.500 de lei. Serviciile similare sunt servicii de evacuare a apelor reziduale, de eliminare a deșeurilor, de igienizare și servicii privind mediul. Se solicită garanție de participare în cuantum de 4.095 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 2 octombrie 2020.

Ultimele Articole