marți, iulie 9, 2024
spot_img

Grupul ÖBB Rail Cargo lansează TransFLEX

ÖBB Rail Cargo Group (RCG) lansează TransFLEX, un nou produs pentru mai multă flexibilitate în transportul feroviar de marfă.
Soluția este menită să satisfacă nevoile individuale ale clienților cu o flexibilitate optimă a comenzilor.
Cu TransFLEX, RCG își extinde gama largă de produse de conexiuni TransFER și soluții individuale.
„Cei care aleg TransFLEX obțin și mai multă flexibilitate în ceea ce privește calendarul, cantitatea și relația. Acest lucru permite un trafic ad hoc sau punctual necomplicat, precum și soluții multimodale care includ transportul anterior și ulterior al camioanelor și servicii cu valoare adăugată”, subliniază Christoph Grasl, CEO al RCG, adăugând: „Fiind coloana vertebrală logistică durabilă a economiei europene, răspundem astfel dorinței clienților noștri de a ne extinde portofoliul de produse.”

Programul pilot TransFLEX în Germania

În septembrie 2022, RCG a demarat proiectul pilot în Germania cu două locomotive pentru a stabili o soluție flexibilă ad hoc pe piața volatilă, pe lângă conexiunile regulate TransFER cu un orar fix.
Numărul de locomotive a crescut acum de la două la 15. Numai în 2023, au existat aproximativ 2 300 de conexiuni TransFLEX, 2,45 milioane de tone transportate și 1,28 milioane de kilometri de cale ferată parcurși.
Trenurile block-train circulă în principal în interiorul Germaniei, dar și peste granița cu Austria.
„TransFLEX s-a impus ca soluția ideală, în special pentru clienții din industria chimică și a uleiurilor minerale – mai ales atunci când lucrurile trebuie să meargă mai repede. În viitor, însă, serviciul poate fi extins pentru a include și alte industrii”, afirmă compania.
Rail Cargo Group este un furnizor proeminent de logistică feroviară în Europa, operând 24/7 în 18 țări. Cu o echipă dedicată de 5 912 profesioniști în logistică, RCG gestionează 419 000 de trenuri anual, transportând peste 78 de milioane de tone nete de marfă în fiecare an. Operațiunile grupului sunt gestionate de Rail Cargo Austria AG.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole