spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

Grup Feroviar Român, la un pas să intre pe piața din Grecia

Compania românească Grup Feroviar Român, fondată de omul de afaceri Gruia Stoica, este la un pas să intre pe piaţa feroviară din Grecia.

Grup Feroviar Român mesaj către mecanicii de locomotivă

Potrivit publicației Naftemporiki, certificatul de siguranță a fost înnoit de Autoritatea Feroviară Europeană (ERA) și cuprinde România și Grecia ca zone de operare. GFR este prima companieferoviară din Europa care obține un certificat unic de siguranță care include mai mult de un stat membru.

Se reaminteşte că grupul Grampet, din care face parte GFR, urmăreşte să intre pe piețele din alte şapte ţări europene. Astfel, prin aprobarea din partea Agenţiei Feroviare Europene (ERA) şi, în ceea ce priveşte Grecia, din partea Autorităţii de Reglementare Feroviară, intrarea grupului în Macedonia de Nord, Muntenegru, Slovenia, Slovacia, Cehia, Belgia şi Olanda este deja realizabilă.

Grup Feroviar Român așteaptă ultimele aprobări

GFR a depus cerere la Autoritatea de Reglementare Feroviară pentru a utiliza pe rețeaua feroviară elenă două locomotive din România.

Au fost necesare anumite omologări şi aprobări din partea Ministerului elen al Transporturilor, pe care compania le-a obținut, dar se mai aşteaptă încă aprobările din partea UE, se mai arată în articolul publicat de Naftemporiki.

De asemenea, compania se află în curs de închiriere a unei locomotive electrice de la compania elenă GAIA OSE, cele două companii aflându-se în negocieri.

Ultimele Articole