spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Grindeanu semnează din aeroport modernizarea unei căi ferate. Dacă tot merge „acasă”, participă, că dă bine la imagine

Să îmbini utilul cu plăcutul, spune o vorbă cunoscută. După ce zilele trecute ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut că Timișul este județul cel mai vizitat pentru că acolo merge și acasă, acesta s-a gândit să participe așa, la începutul weekendului, la semnarea contractului de modernizare pentru lotul 3 din Caransebeș – Arad, și anume Timișoara – Ronaț.

Contractul de modernizare a căii ferate va fi semnat, nici mai mult, nici mai puțin, pe Aeroportul Timișoara, potrivit reprezentanților ministerului. Una dintre explicațiile posibile este faptul că aeroportul este locul cel mai la îndemână pentru ministru, pentru că acesta folosește avionul pentru deplasarea sa de la București la Timișoara.

Modernizarea căii ferate Timișoara-Ronaț nu se va semna la gară

„Sunt două activități. Una dintre ele este începerea lucrărilor la noul terminal al aeroportului. Și nu cred ca era util să trambalăm presa prin toata Timișoara ca să se semneze la gară contractul pe CFR”, a argumentat un reprezentant al ministerului.

Potrivit agendei de lucru a ministrului făcută publică de către reprezentanții acestuia pentru comunicare, semnarea contractului de către CFR SA și WeBuild SpA, companie condusă la un moment dat de Luca Canino, acuzat de dare de mită, va avea loc dimineață. După semnare, Sorin Grindeanu va avea o conferință de presă.

Curtea de Apel București a confirmat săptămâna trecută respingerea ofertelor Alstom și Arcada Company, în contradictoriu cu CFR SA pe cele două loturi dintre Timișoara și Arad.

Potrivit deciziei pronunțate săptămâna trecută pe 25 octombrie, oferta RailWorks a fost exclusă, iar cea a WeBuild a fost trimisă în reevaluare pentru verificarea incidenței cazului de excludere. Ulterior deciziei Curții de Apel București, comisia de licitație a reevaluat oferta WeBuild și a menținut-o drept câștigătoare pentru lotul 4 (Ronaț – Arad). Totodată, oferta companiei italiene a rămas câștigătoare și pentru lotul 3, respectiv Timișoara-Ronaț, prin aceeași decizie. Proiectul e finanțat prin PNRR.

 

Ultimele Articole