miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Grindeanu se va bate în Guvern pentru tichetele de masă ale ceferiștilor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, vrea să înainteze un Memorandum Guvernului astfel încât angajaţii CFR şi Metrorex să primească tichetele de masă.

reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems

Ministrul a menţionat că angajaţii CFR şi Metrorex trebuie să primească tichetele de masă, deşi companiile înregistrează pierderi şi sunt supuse anumitor restricţii.

„Ştiţi foarte bine că s-a dat acea ordonanţă prin care se încearcă să se ţină anumite cheltuieli într-o anumită marjă, astfel încât să ne înscriem în deficit. Doar că eu cred că, dacă există o regulă pentru toată lumea, şi anume să se dea tichete de masă pentru cei care au salariu până în 10.000, acelaşi lucru e valabil şi pentru CFR şi pentru Metrorex. Deci, da, pot să spun că da, voi merge în Guvern săptămâna viitoare cu memorandum, astfel încât angajaţii CFR şi angajaţii Metrorex să poată să beneficieze de aceste tichete. De ce erau exceptaţi? Pentru că sunt companii care sunt pe pierdere şi atunci exista această excepţie, doar că nu e o pierdere care a apărut acum, sunt pierderi istorice. Oamenii trebuie să beneficieze de aceste tichete. (…) Săptămâna viitoare merg cu memorandumul în Guvern prin care să facem excepţie pentru CFR-işti şi pentru Metrorex de la prevederile ordonanţei, ceea ce îi va duce în situaţia de a-şi lua tichetele la fel ca ceilalţi. Toată lumea îşi ia tichetele”, a declarat Sorin Grindeanu.

Tichetele de masă ale ceferiștilor, anulate de Marcel Ciolacu

Tichetele de masă ale ceferiștilor nu pot fi acordate pentru lunile noiembrie și decembrie, ca urmare a intrării în vigoare a Legii austerității, promovate de premierul PSD Marcel Ciolacu, așa cum a dezvăluit recent Club Feroviar.

Citește Fără tichete de masă la CFR Călători, CFR SA, CFR Marfă și Metrorex în noiembrie și decembrie

Acum, ministrul Transporturilor se laudă că va rezolva o problemă pe care a creat-o chiar șeful său pe linie de partid și de Guvern, prim ministrul Marcel Ciolacu.

Ultimele Articole