duminică, decembrie 1, 2024
spot_img

Grindeanu i-a dat înapoi banii lui Bulai pe biletele de tren, via Preoteasa

Deputatul USR Iulian Bulai a primit vineri înapoi de la CFR Călători banii dați pe biletele de tren cumpărate joi pentru trei refugiate din Ucraina.

Parlamentarul a semnalat joi pe pagina sa de Facebook faptul că gratuitatea anunțată marți de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru transportul cu trenul al celor care fug de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina nu se aplică.

„Poveste lungă pe scurt. Trei femei și Vladimir – un băiețel de trei ani. Vor să ajungă la unchiul din Germania. Ajungem la Gara de Nord, le iau bilet până la Viena cu trenul de mâine și zic doamnei că sunt patru refugiați și o rog să aplice gratuitate pe teritoriul României. Așa cum a anunțat CFR – gratuitate la CFR pe teritoriul României pentru refugiații din Ucraina. Doamna de la ghișeu: nu se aplică, nu am fost înștiințați, nu am primit nicio telegramă sau înștiințare în acest sens. Nu pot să fac nimic. PS: am plătit bilet plin pentru cele trei femei până la Viena. Copilul are gratuitate. Nu asta e ideea totuși: ci că sistemul nu funcționează, sau cel puțin nu funcționează pentru trenurile internaționale care merg pe teritoriul țării”, a scris deputatul pe contul său, așa cum a relatat ieri Club Feroviar.



CFR Călători i-a restituit 384,33 de lei lui Iulian Bulai

Vineri, CFR Călători a anunțat că i-a restituit lui Iulian Bulai contravaloarea biletelor de tren pentru biletele cumpărate, până la frontiera cu Ungaria.

„Referitor la postarea din social media a unui domn deputat din Parlamentul României cu privire la refuzul casierei de a elibera bilete gratuite  unor persoane refugiate din Ucraina, CFR Călători face următoarele precizări: CFR Călători a restituit domnului deputat suma de 384,33 lei, reprezentând călătoria pe parcursul CFR, având în vedere că acest mod este cel aferent acordării gratuității și cel mai probabil  este și motivul care a generat această situație nedorită. O verificare a biletelor de călătorie la casa de bilete, la primirea acestora, ar fi condus la evitarea acestei situații și transmiterea ei spre zona politică. Menționăm că la casele de bilete sunt afișate informații cu privire la necesitatea verificării datelor înscrise pe biletele de călătorie. Încă de la momentul în care au sosit pe teritoriul României primii refugiați, CFR Călători s-a organizat astfel încât să poată răspunde cât mai bine situației create prin acest exod. Chiar și în condițiile legale în ceea ce privește transportul pe calea ferată, CFR Călători a înțeles situația deosebită care nu comporta amânare și a dispus măsuri în consecință pentru preluarea la transport a acestor grupuri de refugiați. CFR Călători are convingerea că nu există niciun refugiat care să nu fi avut acces la trenurile CFR Călători sau a cărui călătorie să fie întreruptă/condiționată de documentele de transport prezentate”, a precizat operatorul feroviar de stat printr-un comunicat.

Tot aici se precizează faptul că au fost făcute demersuri pentru crearea unui cadru de reglementări care să îmbunătățească modul de acces la transport și să reducă pe cât posibil aspectele de ordin birocratic, dar în același timp să asigure conformitatea cerințelor Regulamentului de transport. „Facem mențiunea că CFR Călători nu poate dispune modalitatea de tarifare cu atât mai mult pentru trenurile care exced ca circulație teritoriul național”, se mai arată în comunicat.

IN THE SPOTLIGHT

ANALIZĂ Ce au promis PSD, PNL și USR pentru calea ferată în 2020 și ce s-a făcut

Programul de guvernare PSD, aidoma celor ale PNL și USR, promiteau înaintea alegerilor generale din 2020 lapte și miere pentru transportul feroviar. Între timp,...

Ultimele Articole