spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Grindeanu, criticat pentru proiectele feroviare din Oltenia. Este dezinteresat și incompetent, zice Drulă

Prezent la Craiova, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a criticat prestațiile actualului ministru Sorin Grindeanu în domeniul infrastructurii de transporturi feroviar și rutier, afirmând că acesta nu este interesat de zona Olteniei.

În domeniul infrastructurii feroviare Cătălin Drulă a dat exemplele liniilor feroviare București – Craiova și Craiova – Caransebeș. Iată ce a zis el despre fiecare proiect:

  • Calea ferată București – Craiova: În 2021 s-au realizat peste 35 de intervenții punctuale cu terți sau surse proprii CFR în valoare de peste 40 de milioane de lei, a prins în PNRR 120 de milioane de euro pe lucrări de tip „quick wins”, intervenții punctuale în zonele critice, înlocuire șină, traversă, piatră spartă, macaze, acolo unde există restricții de viteză. Din păcate, CFR nu a reușit nici până azi să contracteze aceste lucrări, ba mai mult, din 20 de loturi licitate, 14 au fost anulate.
  • Calea ferată Craiova – Caransebeș: Fostul ministru ar fi lăsat la CFR SA un contract de proiectare în etapa finală, anul trecut în septembrie, cu ultimul aspect birocratic – acordul de mediu pe ultima sută de metri. A trecut un an și Sorin Grindeau încă nu a reușit să lanseze licitația pentru lucrări.

Declarațiile politicianului USR au fost făcute în cursul unei conferințe de presă pe tema unui așa-zis „Pachet Oltenia”.

Ultimele Articole