spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Sorin Grindeanu a mințit. Nu a sesizat DNA privitor la jaful de la Complexul Astoria Snagov

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mințit atunci când a spus că va sesiza Direcția Națională Anticorupție în legătură cu jaful de la Complexul Astoria Snagov.

Sorin Grindeanu a anunțat în urmă cu aproximativ trei săptămâni că va sesiza Poliția, Parchetul General și DNA în legătură cu intabularea dreptului de folosință a terenului de la Complexul Astoria în favoarea unei firme controlate de Marius Gaga, fostul șef al Corpului de Control al ANAF, în mandatul lui Sorin Blejnar.

„Anunț că voi solicita instituțiilor abilitate ale statului să cerceteze situația și să ia măsurile legale care se impun. Poliția, Parchetul General, DNA…. oricare dintre aceste instituții vor avea sprijinul meu, ca ministru al Transporturilor, pentru aflarea adevărului. Dacă există vreo infracțiune, cei vinovați trebuie să plătească! Indiferent de numele lor și de perioada în care au fost în funcție”, susținea ministrul.

Publicația Defapt.ro a solicitat Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să comunice dacă a primit vreo sesizare în acest sens de la ministrul Sorin Grindeanu. Răspunsul a fost negativ.

”Nu a fost identificată nicio sesizare formulată de ministrul Transporturilor, respectiv ministrul Sorin Grindeanu, cu privire la înstrăinarea patrimonială a Complexului Astoria Snagov”, a transmis DNA la solicitarea Defapt.ro.

Jaful de la Complexul Astoria Snagov, dezvăluit de Club Feroviar

Club Feroviar a dezvăluit în urmă cu aproape o lună cum s-a desfășurat jaful de la Snagov.

CITEȘTE și Tunul secolului la CFR SA. Complexul Astoria Snagov a dispărut pe mâna lui Grindeanu

Complexul Astoria Snagov a fost scos la vânzare după intrarea în faliment a Societății Feroviare de Turism. În primăvara anului trecut, lichidatorul a anunțat printr-un anunț publicat în ziarul Bursa că va organiza o licitație publică cu strigare pentru vânzarea clădirilor.

La licitație s-a prezentat doar firma Simart Arhitecture SA, care a adjudecat clădirile contra unei sume de 5,127 milioane de lei, echivalentul a 1,03 milioane de euro, adică 60% din valoarea evaluată.

Ulterior, societatea Simart Arhitecture, controlată de Marius Gaga printr-un off shore înregistrat în Dubai, intabulat tot terenul aferent complexului ceferiștilor, cu o suprafață de peste 20 de hectare.

Ultimele Articole