spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Greva STB este ilegală, a dispus Tribunalul București. Activitatea tot nu a fost reluată

Greva STB este ilegală, a hotărât vineri Tribunalul București, care a dispus reluarea imediată a activităţii. Cu toate acestea, mijloacele de transport ale STB nu au ieșit nici acum pe traseu.

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea iniţiată de STB faţă de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti. ”Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii”, a decis instanţa.

Cu o zi înainte, tot Tribunalul București decisese suspendarea grevei STB și ”reluarea imediată a activității”. Numai că angajații STB au refuzat să scoată pe traseu tramvaiele, troleibuzele și autobuzele, prilej pentru primarul general Nicușor Dan să treacă la amenințări la adresa liderului sindical Vasile Petrariu, consilier general din partea PSD.

Sentința de joi a tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel, după cum a informat joi Club Feroviar.

Greva STB este ilegală și totuși ea continuă

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieşit pe traseu în Capitală.

Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. Primarul Capitalei s-a dus la sediul STB pentru negocieri.

Ultimele Articole