FOTO A început greva spontană la SCRL, anunțată de ieri. Sindicaliștii, nemulțumiți că li s-a rezolvat revendicarea

14 ianuarie 2020

Așa cum a anunțat Club Feroviar încă de aseară, a început greva spontană la SCRL Brașov, acțiune atât de spontană încât de ea știau cu o zi înainte toți feroviarii, dar și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acum, sindicaliștii sunt nemulțumiți, culmea!, de faptul că li s-a rezolvat revendicarea de la protestele din vara anului trecut.

Adrian Bărbulescu

”Din păcate, astăzi la SCRL Brașov salariații au început un protest, prin refuzul de a mai lucra, deoarece sunt ținta unor acțiuni concertate de a renunța la locurile de muncă de la SCRL Brașov și a se angaja la CFR Călători. În aceste condiții SCRL Brașov ar putea intra în faliment, iar mare parte din angajați ar pierde actualul loc de muncă. De asemenea salariații având și calitatea de creditori la masa credală, deoarece SCRL Brașov este în insolvență, se tem că nu vor mai recupera aceste creanțe”, se arată într-o postare din această dimineață de pe contul de Facebook ”Federația reparatorilor”.

Cel puțin ciudat acest mesaj, din moment ce, la cele două proteste organizate în vara anului trecut, la fel de ”spontane”, unul la Iași și celălalt la Brașov, sindicaliștii cereau să fie integrați în CFR Călători, pentru a putea beneficia de aceleași salarii cu colegii lor.

Un protocol semnat după greva spontană la SCRL din august

Și această revendicare nu a fost exprimată doar verbal, ci a și fost pusă pe hârtie, într-un protocol semnat în august anul trecut cu conducerea CFR Călători. ”Reprezentanții salariaților SCRL Brașov vor trimite o analiză privind integrarea în cadrul SNTFC CFR Călători SA a celor 1.570 de salariați ai SCRL Brașov în două variante (cu/fără integrarea salariaților SAI Brașov), analiză efectuată cu repectarea strictă a prevederilor legale din OUG 26/2013 și alte prevederi legale incidente privind majorarea fondului de salarii al CFR Călători”, se arăta în documentul semnat la vremea respectivă.

Protocolul a fost semnat la începutul lunii august 2019, la o zi după ce un protest ”spontan” fusese declanșat la SCRL Brașov. Sindicaliștii au venit la București, unde au purtat negocieri cu conducerea CFR Călători, în urma cărora au semnat protocolul amintit și au reluat lucrul.

CITEȘTE și Marți are loc un protest spontan la SCRL Brașov, de care știe toată lumea, inclusiv ministrul