spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Grevă la Transurb Galați. Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele nu au ieșit pe trasee

O grevă la Transurb Galați a fost declanșată în dimineața zilei de vineri, când tramvaiele, troleibuzele și autobuzele societății nu au ieșit pe trasee.

Angajaţii societăţii locale de transport în comun, SC Transurb SA, au oprit spontan lucrul, în semn de protest faţă de deciziile recente ale conducerii unităţii care le afectează veniturile.

”Protest spontan în această dimineață la autobaza și la depoul TRANSURB. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al societății.

Salariaţii care au venit la baza auto a SC Transurb discută cu directorul societăţii şi cu reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Galaţi, transmite Agerpres.

Grevă la Transurb Galați, din cauza amânării plății orelor suplimentare

Luni, zeci de salariaţi de la SC Transurb au oprit lucrul, timp de mai bine de o oră, protestând faţă de decizia directoratului de a plăti la interval de 90 de zile orele suplimentare lucrate de salariaţi şi de a renunţa la programul de weekend pentru controlori, dispeceri şi cei care lucrează la monitorizarea traficului, decizie care reduce veniturile angajaţilor cu sume cuprinse între 300 şi 600 de lei.

Protestul nu a inclus şi cursele-convenţie care transportă angajaţii marilor companii la locul de muncă.

A treia grevă la o societate de transport public într-o săptămână

Acesta este al treilea protest care se declanșează la o societate de transport public local în interval de o săptămână.

Primii angajați care au protestat au fost cei de la CT Bus, societatea de transport public din municipiul Constanța. Apoi a venit rândul angajaților Companiei de Transport Public (CTP) Iași să protesteze, însă acolo doar șoferii de autobuze au oprit lucrul, nu și vatmanii. Și aceștia din urmă ar fi urmat să se alăture protestului, după cum a relatat Club Feroviar, însă între timp sindicaliștii au ajuns la un armistițiu cu administrația. Negocierile se vor relua azi la Iași.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole